Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Tel. (8 428) 52 167

Pamokų laikas

1 pamoka   8.00 – 8.45 val.

2 pamoka   8.55 – 9.40 val.

3 pamoka   9.50 – 10.35 val.

4 pamoka 10.55 – 11.40 val.

5 pamoka 12.00 – 12.45 val.

6 pamoka 12.55 – 13.40 val.

7 pamoka 13.50 – 14.35 val.

8 pamoka 14.45 – 15.30 val.

9 pamoka 15.40 – 16.25 val.

Nuorodos

paupio baneris jpeg tamo01 02

sveika mokykla logotipas 25 m

Lankytojai
22
Straipsniai
1218
Straipsnių peržiūrėjimai
66268967

        1 Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja vaisių ir daržovių vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, kuris mažina riziką susirgti širdies, kraujagyslių ir kitomis ligomis. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies.

       Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad daržovėse ir vaisiuose taip pat yra fitocheminių medžiagų, kurios pasižymi antioksidacinėmis savybės ir padeda apsaugoti mūsų organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio sveikatai. Be to, jos labai naudingos žarnynui, nes teigiamai veikia jo mikroflorą, mažina puvimo procesus, aktyvina skrandžio ir žarnyno motorinę funkciją bei padeda palaikyti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.

     Kaip suvartoti daugiau?

       Daržoves būtina valgyti kiekvieną dieną ir kiekvieno valgio metu arba užkandžiaujant. Maistui gali būti vartojamos ne tik šviežios, bet ir šaldytos bei džiovintos daržovės, vaisiai, uogos.

       Pusė lėkštės – daržovėms. Pabandykite mintyse padalinti lėkštę į dvi lygias dalis ir kiekvieną kartą dėdamiesi į ją maistą, vieną pusę lėkštės pripildykime daržovėmis.

       Įvairovė yra raktas į sveiką mitybą, todėl eksperimentuokime; kiekvieną kartą valgykime vis kitokių daržovių – žalių, geltonų, oranžinių, raudonų, šviežių, virtų, troškintų ir pan.

       Valgykime ir akimis. Dažniau vartoti daržoves įprasime, jei laikysime jas matomoje vietoje – taip visada prisiminsime, kad jų reikia valgyti kasdien ir net kelis kartus per dieną.

       Vasarą - vasarinės, rudenį – rudeninės. Stenkimės valgyti daugiau sezoninių daržovių ir vaisių, būtent tuo metu jų skonis ir kokybė būna geriausi.                                      

      Parengta pagal Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informaciją

 

       Spalio 7-11 d. mokyklos pradinių klasių mokiniai vykdo projektą „Krimsk daržoves ir vaisius – būsi sveikas ir žvalus!“. Stende galite pamatyti daržovių reklaminius plakatus. Mokiniai atlieka apklausą „Mano mėgstamiausia daržovė“ ir renka daržovių Top-5, aptaria daržovių ir vaisių vartojimo naudą. Pertraukų metu vaišinasi vaisiais ir daržovėmis, keičiasi sveiko maisto receptais, gamina salotas. Prisijunkite ir jūs!

   Pradinių klasių mokytoja Dalia Kosienė



Paieška

Informacija

Raseinių rajono savivaldybė skelbia konkursą Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigoms eiti.

Konkurso paskelbimo data - 2019 m. liepos 11 d.

Pretendentų atrankos data - 2019 m. gruodžio 4 d.            

Nuoroda į pagrindinį skelbimą – Raseinių rajono savivaldybės interneto svetainės http://www.raseiniai.lt skyriaus „Karjera“ srityje „Konkursai, atrankos“.

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Klausykimės kartu